AD-blacklist1

2015
szep.
24

Jubileumot ünnepeltek a Bajcsy kórházban

Írta: szerk

ur40ys leadAz urológiai osztály 40 éves fennállását ünnepelte szeptember 22-én a Bajcsy kórház. Az eseményen emléktáblát is avattak.

 

 

 

Az urológiai osztály 40 éves fennállását ünnepelte szeptember 22-én a Bajcsy kórház. Az eseményen felavatták az osztály alapítója, prof. dr. Rosdy Ernő emlékére készült táblát, amit Rácz Edit szobrászművész készített. A professzor még modellt ült a művésznőnek.

   ur 40ysAz alkotást dr. Bodnár Attila főigazgató és prof. dr. Romics Imre, a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika orvosa leplezték le. A főigazgató összefoglalta az urológiai osztály megalakulásának történetét és dr. Rosdy Ernő munkásságának jelentőségét a kórház életében.
A szép szavak és a mű megcsodálása után dr. Rosdy Ernőné Jolika meghatottan mesélt arról, hogy nemrég elhunyt férje a kórház urológiai osztályát második gyermekeként szerette.

   A klinika vezetője előadásában a sebészekről az urológia nagy elődeiről, Antal Gézáról, Lichtenberg Sándorról és arról a korszakról beszélt, amikor még Amerikából is hazánkba jöttek tanulni a szakmát, majd az urológiai osztály főorvosa, dr. Böszörményi-Nagy Gézától megismertette az osztály történetét és benne Rosdy Ernő professzor jelentőségét.