AD-blacklist1

2015
júl.
24

Elsőként a Nemzetközi Kórházszövetségben

Írta: szerk

ihf logoAz országban elsőként a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet csatlakozott a Nemzetközi Kórházszövetséghez (International Hospital Federation ‒ IHF).  A szövetség fő célja, hogy a lakosság anyagi helyzetétől függetlenül javítsák a társadalom egészségét, a biztosított szolgáltatások színvonalát – írta sajtóközleményében dr. Bodnár Attila főigazgató július 23-án.

 

 

Ebben a szövetségben a szakértők a világ minden tájáról kapcsolatokat építhetnek és megoszthatják egymással tudásukat. Mindemellett konferenciákat és különböző, az egészség megóvásával kapcsolatos terveket is kidolgoznak. Az IHF munkái során együttműködik a nemzetközi szervezetekkel például az Egészségügyi Világszervezettel, a Világbank-csoporttal és a (hazánkban még kevéssé ismert) International Association of Patients Organization azaz a Betegek Nemzetközi Szervezetével. A fő célkitűzésük, amire különböző projektjeik is épülnek az, hogy segítsék a kórházakat, növeljék az ellátás színvonalát függetlenül az ország lakosainak anyagi helyzetététől. Különböző projekteket indítanak, az egészség megóvása érdekében elsősorban azokban az országokban, ahol ezek segítik a fejlődést, az ellátás színvonalának növekedését.

 

A mai egészségügyben a legnagyobb kihívásokat az ellátás minősége, a beteg költséghatékony kezelése, a biztonság és az elérhetőség jelenti. Ezekkel a kihívásokkal a legtöbb kórháznak meg kell küzdeni, éppen ezért a Nemzetközi kórházszövetség egyik legfontosabb célkitűzése, hogy az egészségügyi fejlesztéseket megosszák egymással és alkalmazzák a világ bármely országában.

   ihf bizi

 

Ennek a független non-profit, nem kormányzati szervezetnek az egészségügyi hálója, Brazílián, az USA-n át, Ausztrálián keresztül, a világ több mint 30 országában megtalálható és a Bajcsy-Zsilinszky Kórház csatlakozásával már Magyarországon is képviselteti magát.