AD-blacklist1

2014
dec.
19

Mert megérdemli!

stroke dij ogy 2Nem a különböző elismerésekért dolgozgatunk, de örülünk, ha mások észre veszik és értékelik a munkánkat. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház Stroke Betegszervezetének alapítványa megtette!

 

 

 


Sokszor leírtam/leírtuk már, hogy nem szeretjük dicsérni önmagunkat, mini szerkesztőségünket – mert az öndicséret büdös. Van olyan réteg Kőbányán – és az országban is –, amelynek ez az alapállás mondhatni természetes, amely szereti magát állandóan dicsfényben fürdetni, de mi nem tartozunk ehhez, és nem is akarunk ehhez tartozni.
Ha jót teszünk, cselekszünk mások biztosan észre veszik – ha csak egy baráti vállveregetést, meg „de jót írtatok” félmondatot kapunk egy-egy cikk után, minket örömmel tölt el. És – ezt talán bevallható – egyre több ilyennel szembesülünk. Ez jelzi, hogy valamit talán mégis csak jól csinálunk Kőbányán. Talán mégis csak olyasmit, amit lehet, nem (csak) nekünk kellene: objektíven tájékoztatunk.


Hivatalos elismerést, díjat a 10kerkult.hu fennállása óta nem kaptunk a munkánkért – de még korábban sem –, persze nem is vágytunk rá, nem is a plecsniért dolgozgatunk.
Pontosabban: eddig nem kapott egyikőnk sem!
Ám most megtört a jég!


stroke dij ogy 3A Bajcsy-Zsilinszky Kórház Stroke Betegszervezetének alapítványa, az Érbetegek Rehabilitációja Alapítvány minden esztendőben díjakat nyújt át azoknak a személyeknek, akik kimagasló módon segítik, támogatják őket. Nos, aki kicsit is figyelemmel követte honlapunkat, az tudja, hogy a fennállása óta a stroke-os csapat minden rezdülését, minden eseményét nyomon követjük, kiemelten foglalkozunk ezekkel, mert fontosnak és példamutatónak tartjuk, ahogy ez a már több mint száz fős társaság egy igazi közösséggé formálódott.
A királyi többes e helyütt indokolatlan! A betegszervezet összejöveteleiről, kirándulásairól, ajándékozásairól stb. a 10kerkult.hu-n Oszvald György számolt be mindig – „ezernyi” cikkel és „tízezernyi” fotóval örökítette meg mindezt.
Az alapítvány ezt az áldozatos odaadását értékelte, és „a közösségért végzett kiemelkedő tevékenysége miatt” elismerő oklevéllel és egy díszplakettel tüntette ki (jobbra), amelyet a betegszervezet december 19-i karácsonyi ünnepségén nyújtotta át dr. Lippai Zoltán osztályvezető főorvos és Kiss Judit pszichológus, a betegszervezet vezetője.


stroke dij ogy 4Az öndicséret valóban büdös – általában. A kivétel erősíti a szabályt alapon most nem: Oszvald György kollégám-barátom ezt az elismerést valóban megérdemelte!
És talán az is jelzésértékű, hogy a stroke-osokat a kerületben csak ő, csak a mi honlapunk tartja fontosnak, más helyi médium kevésbé…
Egyéb itteni közpénzből dotált fórumoknak más és mások tömjénezése a fontos, nekünk – privát médiumként – a köz(szolgálat) és az objektív tájékoztatás (is).


Változatlanul nem a kitüntetésekért ügyködünk. De, ha adnak nekünk, azt megköszönjük. És – kis személyes hangvétellel hadd zárjam – roppant büszke vagyok, hogy ilyen nagylelkű emberrel és kiváló baráttal dolgozhatok együtt. Nála az alapítványi díj nagyon jó helyen van…