AD-blacklist1

2014
aug.
26

Ez évben is Richter Aranyanyu Díj

Írta: Szerk.

RGmindent-leadFelfedezte, megírta, megmászta, létrehozta, díjazták, jutalmazták, elismerték. Vannak olyan tettek, amelyek a nyilvánosság előtt kevésbé láthatóak. Kevésbé, vagy egyáltalán nem. A Richter Aranyanyu Díj csak nőknek szól és célja immár negyedik éve, hogy olyan segítő foglalkozású nőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat.

 

 

 

A Richter Aranyanyu Díjra – melyet 2011-ben alapított Rácz Zuzsa írónő, a Terézanyu-könyvek szerzője és a Richter Gedeon Nyrt. – három kategóriában várjuk a jelöléseket: pedagógus, egészségügyi szakdolgozó illetve orvosnő.

 

   A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése. Első alkalommal 2011. november 25-én osztották ki a Richter Aranyanyu Díjat jelképező szobrocskát és a vele járó, személyenként 200 ezer forintos pénzjutalmat. Egy évben hat díjat adnak át.


„A díjat olyan nőknek ítéljük oda, akik klasszikus, női segítő szakmákban dolgoznak, és munkájuk nélkülözhetetlen, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük. Szeretnénk, ha ez a díj pozitív társadalmi változást elindítana, ezért köztünk élő hősnőket keresünk, akik nap mint nap sokat tesznek értünk, családunkért és közösségünkért.” - írja az egyik alapító, a Richter Gedeon Nyrt. a felhívás honlapján.

 

terezanyu1A zsűri tagjai – balról: Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója; Dr. Gyarmati Andrea olimpikon, gyermekorvos; Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó; Dobó Kata színésznő; Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője; Rácz Zsuzsa író

 

   Internetes és mobil applikációs szavazással a nagyközönség is jutalmazhatja kedvenceit, hiszen kategóriánként egy-egy közönségdíjat is kiosztunk. Így összesen hat nő kapja meg minden évben az elismerést és ezzel együtt a 200 ezer forintos pénzjutalmat. A kiválasztott hősnők az év végén megrendezett, ünnepélyes díjkiosztó gálán vehetik át a Richter Aranyanyu Díjat.

 

Mit kell tennie annak, aki jelölni szeretne?

 

Az ajánlásokat három kategóriában várják a www.aranyanyu.hu honlapon szeptember 21-ig. Egy személyes történetben kell bemutatni a jelölni kívánt orvosnőt, pedagógust vagy egészségügyi szakdolgozót. A rövid írásban meg kell jelennie a jelölt elhivatottságának, odaadó személyiségének. Az ajánlások itt, a honlapon adhatók le, az erre a célra létrehozott regisztrációs felületen, a megadott határidőig.

 

Hogyan szavazhat?

 

   A beérkezett jelölésekből kategóriánként négy, tehát összesen tizenkét döntős Aranyanyut választanak ki. A jelöltekről portréfilm készül, ennek alapján internetes szavazással a nagyközönség dönthet arról, hogy kik kapják meg idén a díjat. Emellett a hattagú zsűri is odaítél minden kategóriában egy díjat, így összesen hatan vehetik át a novemberi díjátadón a Richter Aranyanyu Díjat és a vele járó, személyenként 200 ezer forintos pénzjutalmat.

 

  RGnokertlogo-keretes Ebben az évben bővül a díjazottak száma a Ridikül különdíjnak köszönhetően. A Ridikül Magazin és a Ridikül Műsor is folyamatosan tájékoztat majd a Richter Aranyanyu Díjról, a döntősökről, a díjátadó gáláról, illetve az általuk kiválasztott különdíjasról.

 

   Az idei díjazás folyamata már nem csupán asztali számítógépen, hanem bármilyen internetes böngészésre alkalmas eszközön követhető, illetve szavazat is leadható, ráadásul a jelölők között értékes nyeremények is gazdára lelnek.

 

   Szintén fontos újítása a 2014-es évnek, hogy a közönségszavazás is a www.aranyanyu.hu oldalon történik, érdemes tehát csatlakozni a közösséghez és figyelemmel kísérni a bizonyára negyedszer is sok izgalmat, fordulatokat tartogató eseményt.