AD-blacklist1

2022
ápr.
22

Stroke klubnap a Torockóban

Írta: Oszvald György

Stroke Torocko 004leadKülönleges összejövetelt rendezett a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Stroke Betegszervezete a Torockó vendéglőben március 29-én. A covid-járvány miatt az elmúlt időszak bő egy évében, a biztonság miatt, elmaradtak a havi klubnapok. Sőt, az egyéb programok is. Ezek pótlására született az ebéddel egybekötött, beszélgetős találkozó.

  

 

   A meghívó délután két órára szólt, a frissebbek már egy negyedórával korábban érkeztek. A többség pontos volt, néhány percnél többet senki sem késett. (Ha ezt a kis időt egyáltalán késésnek lehet nevezni.) Az asztalsorok székeit sorra foglalták el az érkezők, a felszolgálók az elhelyezkedés után felvették az italrendeléseket. (Megjegyzem, ez fizetős volt, ki egy pohár bort, ki egy sört vállalt; sokan egy üdítőnél maradtak.)

   Stroke Torocko 077

 

   Az ebéd, melynek fedezete az Önkormányzattól az előző év karácsonyára kapott támogatás volt, a szenzációs séf munkáját dicsérte. Ízléses, piros zománcos mini bográcsban tálalták a marhagulyást (puhára főtt, zsírmentes húsdarabkák, éppen megfelelő sűrűség, arányos mennyiségű krumpli és zöldségek), a második fogás palacsinta volt. Az ebédet az udvarias, figyelmes, gyors kiszolgálás jellemezte.

 

   Stroke Torocko 062Hogy az ebéd ne csak egy szimpla történés legyen, arról Juhász Györgyi (képünk) gondoskodott. Korábban körlevélben tett közzé javaslatot, melyben a következő időszak kiemelt programjairól kérte a javaslatokat.

 

   A listán szereplő lehetőségek voltak:

 

   - Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény, időszaki kiállítás: Kőbányai maszekok címmel.

   - Opera - Eiffel Műhelyház.: A 60 perces műhelytúra magába foglalja a házat bemutató kisfilmet, az Opera Műhelyt, a Titkok c. állandó kiállitás megtekintését,

   - Magyar Zene Háza épületének megtekintése,

   - Tropicarium a Nagytétényi úton.

  - Sziklatemplom a Gellért hegyen

 

   A visszajelzések alapján a Magyar Zene Háza volt a nyerő, s Györgyi elmondta, ez alapján megkezdi a látogatás megszervezését. Egy másik, autóbuszos kirándulás lehetősége egy korábban elmaradt komáromi városnézés, vagy a nádasladányi kastély megtekintése volt. Ez a túra egyelőre sok minden feltétel függvénye.

   Stroke Torocko 024

 

   Györgyi bejelentette a következő hónap programját is, melyet – biztos vagyok benne – mindenki nagy-nagy kíváncsisággal vár, s melynek főszereplője a kőbányai Görög Ibolya protokoll tanácsadó lesz.

 

   A kellemes koradélutánt szerény képgaléria mutatja be – ITT

 

   Fotó: 10kerkult.hu/OGY