AD-blacklist1

2020
okt.
01

Jubiláltak a stroke-klubos kutyadokik

Írta: Oszvald György

dr dogs19leadSzűkkörű jubileumi ünnepséget tartottak a Bajcsy-Zsilinszky Kórház „Gizella” részlegének kertjében, még augusztus utolsó hetében. Az apropó „dr. Bogár” és „dr. Szandi”, Kálmánczi Sándorné Sára két kutyusának részvétele volt a Mozgásszervi rehabilitációs osztály gyógyító munkájában.

 

 

 

Maga a tény, hogy állatok, jelen esetben kutyák vesznek részt egy olyan terápiában folyamatban, ahol is a simogatásuk az érintésük mind pszichésen, mind fizikailag segít a betegnek, nem elterjedt, de alkalmanként előfordul. Például, a stroke-klub 2016. február 26-ai klubnapján dr. Varga Károly gyermekgyógyász és Rex, a németjuhász – valamint a saját terápiás kutyáink, „dr. Bogár” (golden retreiver) és „dr. Szandi” (törpetacskó) – volt a vendég; Varga doktor okos, kiképzett kutyái rendkívüli segítséget biztosítottak a rendelőjében a kezelések során. Ideges, aggódód felnőtteket nyugtatott meg jelenlétük, vagy éppen a sírós gyerekeket csendesítette el barátságos dörgölőzésük.

  

dr dogs3 650

 

   Kiss Judit, az osztály korábbi pszichológusa és a stroke klub vezetője elmondta, hogy a kutyák főleg azoknak tudnak segíteni, akik hangulatzavarban, szív-és érrendszeri betegségben szenvednek, vagy magányosak, vagy a kórház megkívánta izoláció miatt vannak gondjaik.

   xdr dogs 10 650

 

   A két kutyus gyógyítóvá válásáról elsőként Kiss Judit, a stroke-klub korábbi vezetője emlékezett meg, majd Kertiné Marika idézte fel néhány mondatban, hogyan találkozott a közelmúltban elhunyt férje kutyadoktorokkal. Sárika, a kutyadokik gazdája, pedig szívesen nyilatkozott a jubileumról.

 

 

   A rövid, de bensőséges ünnepség a Sárának, s egy-egy, a kutyadoktoroknak átadott emléklap átadásával, majd Anikó nővér csodálatos, jubileumi tortáinak villámgyors elfogyasztásával zárult. Természetesen, a kutyadokik sem maradtak ki a jóból, ők speciális jutalomfaltokat kaptak.

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY