AD-blacklist1

2020
szep.
24

A 77. Richter Egészségváros Kispesten

Írta: Oszvald György

kispest leadA kerület egyik legszebb részén, a Templom téren rendezték meg a 77. Egészségvárost szeptember 5-én. A gyógyszergyár alapfelajánlását, mely az idén 3 millió 500 ezer forint, a résztvevők pontgyűjtésével kiegészítve a Kispesti Egészségügyi Intézetet szemészeti ultrahang és OCT-gép beszerzésére fordítják majd.

 

Mielőtt néhány gondolatot elmondanék a kispesti Egészségvárosról, a szervezők közleményét szeretném ismertetni:

 

   „Az idei Egészségvárosok több szempontból is rendhagyóak. A járványhelyzet miatt fokozottan elővigyázatossággal működünk! A Richter Gedeon Nyrt. a helyzetre való tekintettel úgy döntött, a hagyományokkal ellentétben az alapadomány összege nem 2.000.000 Ft, hanem 3.500.000 Ft az összes idei helyszínen. Ezt az összeget fogják gyarapítani az érdeklődők helyszíni részvétellel, valamint az online élő közvetítésekhez fűzött aktivitásokkal. Egészség ezreknek, milliók a kórháznak!” – tették közzé a rendezvény facebook oldalán.

 

  

   A kispesti rendezvényen is a Richter Gedeon Nyrt. alapadománya már a megemelt összegről, 3.500.000 forintról indult. Ezt gyarapították tovább a résztvevők. Aktivitásaiknak köszönhetően a nap végére 7.030.400 forint gyűlt össze.

     kispest 3

  Rudolf Péterrel Radványi Dorottya beszélget

 

   A lehetőségeim annyit engedtek meg, hogy délelőtt 11 órától mintegy kétórás körsétát tegyek, a templom köré rendezett helyszínen. Ezen idő alatt annyit mindenképpen meg tudtam állapítani, hogy a korábbi évekhez helyszíneihez viszonyítva valamivel kisebb területet foglalt el Kispesten az Egészségváros. Ugyanakkor az is igaz, hogy sok, mintegy 30 féle szolgáltatás – vércukor-vérnyomás-, koleszterinszint- és csontsűrűség mérés, szív- és érrendszeri vizsgálatok, patikai, nőgyógyászati, tanácsadás, stb. – állt az érdeklődők rendelkezésére. Sőt, nem maradtak el a beszélgetések sem, erre a sátrakban berendezett pódiumok szolgátak. Ott tartózkodásom ideje alatt az Agora sátorban éppen Rudolf Pétert faggatta színházról, filmről, egészségről Radványi Dorottya.

 

   kispest 2Megjegyzem, hogy az Egészségváros sorozat egy eléggé kockázatos időszakban, a Covid-19 vírus árnyékában zajlott. A résztvevők túlnyomó többsége ennek megfelelően védőmaszkot viselt, a szervezők több helyen is biztosították a kézfertőtlenítés lehetőségét, s ahol lehetett, a távolságtartásra is ügyeltek.

  

   A kispesti Egészségváros előadásait a kerület facebook oldalán élőben lehetett követni.

 

   A látogatásról készült képgaléria IDE kattintva tekinthető meg.

 

fotó: 10kerkult.hu 


Az Egészségváros további helyszínei és időpontjai:

 

szeptember 26. Tata, Kossuth tér

október 3. Pécs, Kossuth tér

október 4. Kiskunhalas, Bethlen Gábor tér

október 10. Kaposvár, Kossuth tér