AD-blacklist1

2020
jún.
09

Richter Egészségváros és Proaktív-19

Írta: szerk-OGY

ev logöKét szempontból is különleges volt a Richter Gedeon Nyrt. idei Egészségváros programról szóló sajtótájékoztatója május 26-án. Az egyik személyes ok: kórházi ápolásom alatt követtem a prezentációkat, s a kérdésekre adott válaszokat. A másik (s ez magyarázza a kórházból való figyelemmel kísérést), hogy a sajtótájékoztató online, az internetes térben zajlott le.

 

Őszintén szólva, kicsit aggódtam, hogy sikerül-e végig bennmaradni az élő közvetítésben, tekintve, hogy a délelőtt 10 órai időpont a szokásos vizit ideje is volt. Szerencsém volt, esetemben 20 perc után kellett egy nagyon rövid időre megszakítanom a részvételemet, így gyakorlatilag alig veszítettem az információkból.

   A közvetítés végig élvezhető, jó minőségű volt, s az alkalmazás cset-felülete is jól szolgálta az újságírók kérdezési lehetőségeit.

   IMG 20200526 101719

  Dr. Hegyi Péter és Beke Zsuzsa az online sajtótájékoztatón

 

   Hadd hívjam fel a figyelmet arra, hogyan kerül a képbe a Proaktív-19 program, mikor az Egészségvárosról esik szó. A magyarázat alapvetően a világot sújtó koronavírus járványban keresendő.

 

   „Összefognak a Richter Egészségváros és a Proaktív 19 program szervezői, hogy a leginkább veszélyeztetett 60 év feletti korosztály minél nagyobb részének segítsenek felkészülni egy esetleges koronavírus-fertőzés egészségkárosító hatásainak minimalizálása érdekében.

   A kezdeményezésben résztvevő egészségügyi szakemberek telefonon, térítésmentesen biztosítanak személyre szabott tanácsokat a 60 év felettiek számára.

   Az összefogással a Richter újabb lépést tesz a koronavírus elleni küzdelemben, miután áprilisban összesen 140 millió forint támogatást biztosított hazai kórházaknak és az egészségügyi intézményeknek a Richter Egészségváros program keretében.” – áll a szervezők sajtóközleményében.

 

   A sajtótájékoztatót Beke Zsuzsa, a Richter PR és kormányzati kapcsolatok vezetője nyitotta meg. Prezentációjában kitért az Egészségváros program történetére, céljaira, sikereire, majd az összefoglalóban kiemelte:

 

   prez1„A Richter felelős magyar gyógyszeripari vállalatként kiemelt feladatának tekinti, hogy az egészségtudatosság és az ellátórendszer támogatásával is elősegítse a hazai lakosság egészségügyi állapotának fejlesztését. Ezt szolgálja a Richter Egészségváros programunk is, amelynek keretében a koronavírus elleni hazai küzdelemből is részt vállalunk, hiszen az egészségmegőrzés szempontjából, illetve a hazai egészségügyi intézmények számára is jelenleg ez jelenti a legnagyobb kihívást.”   

        

   Majd azzal adta át a szót dr. Hegyi Péter orvosprofesszornak, hogy a Proaktív-19 hírének minél szélesebb körben való elérése érdekében, és azért, hogy az érintett korosztály minél nagyobb körben részt tudjon venni a projektben, a Richter Egészségváros programmal a Richter is a kezdeményezés mellé állt.

 

   A Proaktív 19 programot a legveszélyeztetettebb korosztály védelméért indította el a PTE Transzlációs Medicina Központ (Általános Orvostudományi Kar, Szentágothai Kutatóközpont és Klinikai Központ közös egysége), a Transzlációs Medicina Alapítvány és a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet. Díjmentesen hívható zöld számon várják a 60 év felettiek hívásait a programban részt vevő, önkéntes egészségügyi szakemberek, akik a rizikófaktorok felmérését követően személyre szabott tanácsokkal látják el az érdeklődőket.

 

   prez2„Egészségi állapotunk és arra ható életvitelünk nagyban meghatározhatja, hogy egy fertőzéssel miként tud megküzdeni a szervezetünk. A mentálhigiénia, a testsúly, testmozgás, táplálkozás, alkoholfogyasztás vagy dohányzás például nagyban befolyásolhatja ezt. A program előnye, hogy önkéntes egészségügyi szakemberek segítségével ezeken a területen is személyre szabott módon tudunk olyan tanácsokat adni, amit az ingyenes számunkra betelefonálók jó eséllyel meg is tudnak valósítani. nagyon sok félrevezető információ, vagy túlzó, megvalósíthatatlan életvezetési tanács olvasható az interneten, közösségi médiában, amely nem segíti, vagy éppen csak nehezíti a fertőzéssel szemben védekezést” – emelte ki prezentációjában dr. Hegyi Péter, orvosprofesszor, a program vezetője, a Pécsi Tudományegyetem Transzlációs Medicina Központ igazgatója.

 

   A Proaktív-19 programban résztvevő önkéntes szakemberek minden nap 8 és 20 óra között a 06 80/442-642, díjmentes zöldszámon várják a 60 év felettiek hívásait.

 

   Tudósításunkat az Egészségváros egyik tavaly őszi, Piliscsabán megrendezett programján készült fotókkal illusztráljuk – ITT