AD-blacklist1

2020
már.
29

Önkéntes karantén – nézd a jó oldalát!

Írta: szerk

Stroke psziche 029Az egymással törődés szép példáját adta a Stroke-klub motorja, programjainak szervezője, Juhász Györgyi. Levelében ötleteket sorol – meggyőződésünk, hogy ezeket nem csak stroke-betegek hasznosíthatják – az „önkéntes karantén” egyhangúságának elviselésére, a megnövekedett idő kihasználásra.

 

 

Kedves klubtagok!

 

Önkéntes karanténunkat (mert ugye nem mentek sehová?!) próbáljuk meg lehetőségként felfogni. Most neki tudunk látni mindennek, amire eddig „nem volt időnk”. Ehhez szeretnék néhány ötletet adni.

 

   Stroke januar 043Akinek kertje van, szerencséje van, mert úgy tud szabad levegőn lenni, hogy nem kell senkivel találkoznia és gyönyörűen rendbe tudja tenni a környezetét tavaszra. A panelben lakók pedig átültethetik szobanövényeiket − meg fogják hálálni −, mi pedig gyönyörködhetünk benne!

 

   Itt az ideje a tavaszi nagytakarításnak, most még alaposabban tudjuk megtenni, mint máskor: lehet szekrényeket rendezni, átnézni a dolgainkat, selejtezni. Az esetleges varrnivalókat összegyűjteni, mikor rossz idő van, azzal is jól el lehet tölteni az időt.

 

   Miután nem fogunk tudni üzletbe menni az unokáknak csokinyuszit venni, próbáljunk meg sajátkezűleg ajándékot készíteni nekik. Lehet, hogy jobban is fognak örülni, mert olyan csak nekik lesz! Lakásdekorációt is lehet készíteni!

 

   Ha már húsvét, most ki lehet próbálni új recepteket, hogy az ünnepekre tökéletesíteni tudjuk.

 

 

                                                                                                                                   Juhász Györgyi

 

   A mozgásról se feledkezzünk meg! Nyitott ablaknál néhány gerinctorna vagy nyújtó gyakorlat; akár csak napi 10-15 perc is számít. Biztosan emlékeztek olyan gyakorlatokra, amit gyógytornászaink csináltattak velünk, illetve kis keresés után a youtube-on is találhattok. Azért az utóbbival óvatosan!

 

   Hogy az elménket is tornáztassuk, olvassunk, fejtsünk rejtvényeket, de akár fel lehet eleveníteni a régi nyelvtudást, tökéletesíteni számítógépes ismereteinket, vagy belenézni az M5-ön a diákoknak szóló oktatási anyagokba.  Érdekes dolgok fognak felszínre kerülni! Aki a sportot szereti, az M4-en régi magyar sportsikereket lehet újranézni.

   A youtube-on meg lehet nézni, hogy lehet házilag szájmaszkot készíteni, kenyeret sütni...(Lehet, hogy még szükség lesz rá.)

 

   Hallgassatok sok-sok zenét, ki-ki, amilyet legjobban szeret! Mindjárt könnyebben fog menni a takarítás is!

 

    Aki ennek ellenére úgy érezné, hogy nehezen viseli ezeket a heteket (hónapokat), a Kőbányai Önkormányzat lelki segítséget is tud nyújtani, erről a 10kerkult.hu oldal is írt. Telefonszám közlésével a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen kell bejelentkezni. Itt Kiss Judit pszichológus áll a segítségre szorulók rendelkezésére, aki telefonon hívja vissza a tanácsadást igénylőket.  

 

Jó foglalatosságot és jókedvet kívánok mindenkinek!

Juhász Györgyi