AD-blacklist1

2020
már.
15

A Richter is a koronavírus ellenszerét kutatók között

Írta: szerk

richter rg debrecen2 leadA koronavírus miatti fertőzésveszély miatt, a járvány megfékezése céljából egy kutató csoport jött létre, mely feladata megtalálni az ellenszert. A kutatásban a kőbányai székhelyű Richter Gedeon Nyrt. is részt vesz.

  

 

„Pénteken robbant a hír, hogy a hazai intézmények legnevesebb szakértőiből és piaci szereplők kapcsolatából feláll egy kutatócsoport, melynek hosszú távú célja gyógyszeres terápia fejlesztése az újfajta koronavírus ellen.” – írta a portfolio.hu a témáról szóló cikkében. A „kormányzati támogatással meginduló együttműködés célja nem az immunvédettséget kialakító védőoltás, hanem egy olyan terápiás készítmény létrehozása, amely a fertőzöttek szervezetében semlegesíti a vírust.” – adta közre az Innovációs és Technológiai Minisztérium péntek esti (13-ai) közleményére hivatkozva.

 

   Arról, hogy ebben milyen feladatot vállal a Richter, megkérdezték a társaság vezetőit.

 

   „A Richter a konzorciumon belül, a terápiás fehérje technológiai eljárását dolgozza ki és egy gyártóhelyet biztosít a későbbi gyógyszernek, továbbá a gyógyszerfejlesztési tapasztalatával támogatja a konzorciumot a fejlesztési fázisokban.” – szólt a gyógyszergyári válasz.

 

   Ehhez pedig alapot ad, hogy 2008-ban a Richter elindította azt a közel 30 milliárd forintos beruházást, amelynek keretében biotechnológiai úton előállított gyógyszeripari termékek fejlesztésére és gyártására szolgáló üzemeket épített Debrecenben.

 

   „A Biotechnológiai Üzemek megfelelő infrastruktúrával ellátott, könnyen megközelíthető ipari övezetben, kormányzati támogatással valósultak meg. Az itt gyártott gyógyszerek onkológiai és immunológiai terápiákban használt korszerű termékek, amelyeket a legmodernebb emlőssejtes fermentáció alapú technológiával gyártunk” – emelte ki a vállalat a Portfolio-nak küldött válaszában.

 

   A portfolio.hu teljes cikke ITT olvasható

 

címképfotó: richer.hu