AD-blacklist1

2020
már.
13

Közérdekű tájékoztatások a koronavírus-vészhelyzet idején

Írta: szerk-OGY

korosiAz internetet böngészve több olyan értesítésre, közleményre bukkanunk, melyek rendezvények, események lemondásáról, elhalasztásáról, szolgáltatások változásáról szólnak. Mivel valószínű, hogy nem mindenki látja mindegyiket, a 10kerkult.hu összegyűjtött egy csokrot, szélesítendő azon felületek körét, melyeken az aktuális információk olvashatók.

 

 

Kőbányai Önkormányzat – általános információk

 

pdf – ITT

 

Kőbánya jegyzője a hivatali ügyfélfogadásról

 

pdf – ITT

 

Kőbányai Vagyonkzelő Zrt.

 

FIGYELEM! FONTOS!


   A Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy 2020. március 13-ától visszavonásig a Ceglédi utca 30.-ban a személyes ügyfélszolgálat szünetel. A társasággal kapcsolatos ügyeket a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen, valamint a 06-1-666-2700 telefonszámon lehet intézni. Az ügyfélfogadás felfüggesztésére a koronavírus terjedési esélyének csökkentése érdekében került sor. Megértésüket, együttműködésüket köszönjük!

 

Kőrösi Kulturális Központ

 

   Elmaradó programok, elhalasztott kiállítások a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében!

   A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban elmarad a március 25-re meghirdetett A csodahegedű előadás, illetve a március 28-i Kiben van az X? gálaműsor. Programjaik változása folyamatosan követhető a korosi.org oldalon.

  

korosi 650

 

   Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, hogy számos előadás az ismert körülmények miatt elmarad. Minden jegy visszaváltható a jegypénztárunkban. Az interneten vásárolt jegyeket – amennyiben addig nem lettek visszaváltva pénztárunkban – automatikusan visszaváltjuk. Jegyrendszer szolgáltató partnerünk, az InterTicket e-mail tájékoztatást küld a visszatérítési folyamat indítását követően. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az összeget a bank 30 napon belül, külön értesítés nélkül írja jóvá a vásárláskor használt bankkártyájához tartozó bankszámláján. A jegyirodákban vásárolt jegyek visszaváltására mód van a vásárlás helyén is.

 

Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény

 

   KHÚj tevékenységekkel kísérletezünk: összekötjük a helytörténetet, a bábművészetet és a kézművességet. A bábozás világnapján várjuk rendezvényünkön, a nagyikat az unokákkal. A családokat. Minden érdeklődőt. Csupa derű és kacagás.

 

    Az előadás megidézné Kemény Henrik bábos világát, és a Kőmazsik gyermekbábcsoport előadná Vitéz László történetét.

 

   Hát, most ez is elmarad…

 

Hungexpo Zrt.

 

   Biztonsági okokból döntött a Hungexpo is a Construma és az Otthon Design (április 1-5.), valamint az Ipar Napjai (május 5-8.) kiállítások elhalasztásáról. A Construma kiállításcsokrot a vis maior helyzetre tekintettel előreláthatólag június 10-14 között, az Ipar Napjait pedig októberben tudják biztonságosan megrendezni, a már regisztrált látogatói jelentkezések és megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek a következő időpontra. További részletek a hungexpo.hu oldalon.

 

Víz világnapja/Szikvíz üzem

 

   Elmarad a március 23-ára meghirdetett nyílt nap a Deák család Fokos utcai szikvíz üzemében. A szódavízkészítéssel foglalkozó cég biztonsági okokból, a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében döntött a víz világnapja alkalmából meghirdetett hagyományos programja lemondásáról.

 

FSZEK Kőbányai könyvtár

 

FONTOS INFORMÁCIÓ!


   Fenntartónk, a Fővárosi Önkormányzat döntése alapján a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár minden tagkönyvtára március 13-ától március 26-áig, a veszélyhelyzet időtartamára BEZÁR, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében.

A korábban kikölcsönzött dokumentumok lejárati idejét a könyvtár automatikusan meghosszabbítja. A szolgáltatások felfüggesztése idejére késedelmi díjat nem számolunk fel!

 

Magyar Posta (értve benne a X. kerületi hivatalokat is.)

 

   ÉRTESÍTÜNK MINDENKIT, HOGY...

   ❗ az ügyfélterekben nyitvatartási időben naponta többször is végzünk fertőtlenítő tisztítást, kiemelten a kilincsek, ügyfélpultok és más közös használatú felületeken.

   ❗ kézfertőtlenítőt biztosítunk a kézbesítőknek és a telephelyeken, irodaházakban dolgozó munkatársaknak.

   ❗ elhalasztjuk vagy töröltük a nagyobb létszámú rendezvényeinket, hivatalos külföldi utazásokat, szakmai programokat.

   ❗ február végétől Veszélyhelyzet-kezelési Bizottságot működtetünk, biztosítva ezzel a folyamatos felkészülést.

   ❗ A fertőzött területekről érkező küldemények tekintetében az Országos Tisztifőorvos állásfoglalását tartjuk irányadónak, mely szerint „a vírus csak élő sejtekben szaporodik, így például a Kínából érkező csomagok teljesen veszélytelenek”, ezért az alapvető higiénés előírásokon kívül nem indokolt egyéb intézkedés bevezetése.

 

EMMI/Kőbányai Hírek

 

   Mától (március 13-a) bárki kiválthatja családtagjai, barátai, ismerősei gyógyszereit!
A Magyar Közlönyben megjelent EMMI rendelet egyszerűsítette az e-recept kiváltás feltételeit. A patikák a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát és igazolja saját személyazonosító adatait. A gyógyszertárak a gyógyszert átvevő személy adatait rögzítik. A rendelet értelmében ez a papír alapú és az elektronikus receptek esetében is érvényes mostantól.