AD-blacklist1

2018
szep.
06

Richter Egészségváros – ősszel három helyszínen

Írta: szerk

rg egvaros logo2018-ban a 10. évéhez érkezett el a Richter Egészségváros programsorozat. A 2009-ben indult kezdeményezés ősszel három helyszínre látogat el. Szeptember 8-án Budapest XVI. kerületében, az önkormányzat előtti téren, a Havashalom parkban várják azokat az érdeklődőket, akik nem csak egészségükért, de a helyi szakrendelőért is tenni akarnak.

 

 

 

„Egészség ezreknek, milliók a kórházaknak” – hangzik a kezdeményezés ma már jól ismert mottója. A Richter Egészségváros Program sorozat keretében eddig 65 helyszínen, a Richter alap felajánlását mintegy 145 ezer résztvevő összesen 190 millió forinttal egészítette ki pusztán azzal, hogy részt vett az egészségügyi szűrővizsgálatokon, előadásokon vagy tanácsadásokon, így a 65 kórház összesen több mint 320 millió forint támogatást kapott a gyógyszergyártótól a helyi lakosság saját egészsége érdekében tett lépéseinek eredményeképpen.

 

   BZSU– Eleinte még mi sem gondoltuk, hogy ilyen népszerű rendezvény lesz. Úgy vélem a program sikeréhez két dolog nagyon is hozzájárul. Egyik maga az esemény koncepciója, azaz hogy a szűrés össze van kötve egy játékos gyűjtéssel, ami úgy néz ki, hogy az általunk felajánlott 2 millió forintos alapadományt lehet bővíteni minden prevenciós vizsgálaton, tanácsadáson, előadáson való részvétellel, ezekért ugyanis 300 forintnak megfelelő adománypontot adunk.

 

 

   Azt tapasztaljuk, hogy nagyon működik a közösségért tenni akarás, és az embereket motiválja, hogy a saját kórházuk, szakrendelőjük számára gyűjtenek.

 

 

   A sikeresség másik eleme pedig, hogy számos ismert ember adta nevét a programhoz – fogal-mazott Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője (képünk).

 

Az őszi program időpontjai és helyszínei:

 

szeptember   8. Budapest, XVI. kerület, Havashalom park (az önkormányzat előtt)

szeptember 15. Hajdúböszörmény, Bocskai István tér

szeptember 29. Székesfehérvár, Palotai kapu tér

 

egvaros arcok2

  A Richter Egészségváros program arcai