AD-blacklist1

2017
szep.
10

Kirándulások az Egészségvárosba

Írta: szerk-OGY

RG Egvaros Bp 175Javában folyik a tv-ben az őszi Richter Egészségváros figyelemfelhívó reklámkampánya, miközben a gyógyszergyár más fontos eseményekre is készül. Aranyanyu, Rátz tanár úr díj – hogy mást ne mondjunk…

 

 

 

 

Tavasszal volt szerencsénk a budapesti, a Klauzál téren megrendezett Egészségváros programjain részt venni. Őszinte érdeklődéssel figyeltük a zsongást, az emberek fokozatos feloldódását ebben a hangulatban. Mert, hogy egy csomó szűrésen, előadáson lehetett részt venni, az Egészségváros „arcai” kedvesek, közvetlenek voltak, s a stúdióbeszélgetések alkalmával még a kényes kérdésekre is nyíltan, egyenesen válaszoltak.

  

arcok

 

   Hozzá tesszük, az utóbbi években nem az első Egészségváros volt, ahová elmentünk, élményeket, s anyagot gyűjtöttünk. Sőt, az adománygyűjtéshez is hozzájárultunk, mivel jó néhány bélyeget beragaszthattunk a pontgyűjtő füzetkébe.

 

 

   Az idén ősszel három helyszínen folytatódik a Richter-varázslat. Szeptember 16-án Gyulán, 30-án Bonyhádon, október 7-én pedig Balassagyarmaton várják az egészségükért és kórházukért tenni vágyókat.

 

   IMG41“Egészség ezreknek, milliók a kórházaknak” – hangzik a már jól ismert mottó. A Richter Egészségváros egy sajátos kezdeményezés, mely során az egészségtudatosságra nevelés és a társadalmi felelősségvállalás közös céllá kovácsolódik.  – Az Egészségváros rendezvénysorozat a Richter által iniciált, 9 éve indult szűrőprogram. Fő üzenete, hogy addig tegyünk az egészségünkért, amíg még egészségesek vagyunk – fogalmazott Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója.

    – A prevenció kiemelten fontos. A magyar lakosság egészségügyi állapota ugyanis még mindig nagyon rossz – ezt igazolják például a mortalitási mutatók is – hangsúlyozta Beke Zsuzsa (képünk).

 

   A prevenciós, egészségtudatosságra nevelő rendezvénysorozat manapság egyedülállónak tekinthető. Egy napon, egy helyen ugyanis egyszerre több fontos szűrővizsgálaton is részt vehetnek az eseményre kilátogatók, ráadásul ingyen. Az aktivitással pedig nemcsak saját egészségükért, de kórházukért is tesznek. Minden egyes tanácsadáson, szűrésen, előadáson való részvételen szerzett adományponttal ugyanis növelik a Richter által tett alap 2 milliós felajánlás összegét.  

 

Fotó: egeszsegvaros.hu, 10kerkult.hu/archív