AD-blacklist1

2017
ápr.
11

Új szakrendelő épül Kőbányán

Írta: szerk

bajcsy1Új szakrendelő épül a X. kerületi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet Maglódi úti telephelyén, kialakítására több mint 3,7 milliárd forintot szán a kormány – derül ki a Magyar Közlöny legutóbbi számából.

 

 

 

A hétfőn megjelent kormányhatározat értelmében a beruházás megvalósítására ebben az évben több mint 424 millió forintot, jövőre további 2 milliárd 575 millió forintot biztosítanak. Az új szakrendelő felszerelésére csaknem 780 millió forintot irányoz elő a kormányhatározat az Egészséges Budapest Program jövő évi költségvetésének terhére.


    A kormány egyben felhívja az emberi erőforrások miniszterét, hogy az Egészséges Budapest Program keretén belül június 30-ig vizsgálja meg a fővárosi és Pest megyei járóbeteg-szakellátás fejlesztési igényeit, dolgozza ki a kormány részére azok koncepcióját és készítse elő a szükséges fejlesztések megvalósítását. 


    A kormányhatározat szerint a X. kerületi új szakrendelő átadását követően funkció nélkül maradó, Kőbányai út 45/C szám alatt található ingatlan állagfelmérése után az emberi erőforrások miniszterének javaslatot kell tennie az épület további hasznosítására.

 

MTI;  fotó: ittlakunk.hu