AD-blacklist1

2017
feb.
24

Amikor a Richter az erősebb

Írta: O.GY.

gyomorÉrdekes eset történt a minap, ha úgy tetszik, egészségügyi témában, de felfoghatjuk akár a reklám hatásának is. És az is biztos, hogy étkezési szokásainkkal is kapcsolatban áll…

 

 

Hát, lássuk a medvét, akarom mondani, a pirulát! A minap egy ismerősömmel a Körösi Csoma útról a sétányra a Liget tér közelében lévő, a házak alatti aluljárón vitt az utunk.

 

   Már a 3-as villamoson panaszkodott, hogy ég a gyomra, s ha leszállunk, azonnal megy az aluljáróval szemközti élelmiszer boltba, s vesz egy csomag szódabikarbónát, meg egy kis üveg ásványvizet. A szándékát jól értettem, hiszen magam is gyakran küzdök ilyen tünettel – főleg akkor, ha valami zsírosat eszem. Így volt ezzel az ismerősöm is. Mint mondta, nemrég egy szép adag sültkolbászt kapott be az egyik közeli „lacikonyhán”.  – Mustárt is meg csípős paprikát is ettem hozzá. Hirtelen ettem, siettem, biztos ezért csikar a gyomrom – közölte „vigyorogva”.

 

dip 650

 

   A házak övezte kis átjáróban, udvarban van egy gyógyszertár is. Megállt előtte, s a kirakatra mutatott. – Nézd! Ez jobb, mint a szódabikarbóna, bár az kicsit gyorsabban hat, de marja a gyomromat. A Dipankrin meg hosszabb ideig tart. Különbenis, Több tévé csatornán is látom a Richter reklámjait, ez a bogyó is köztük van. Meg a 20 méter is sok lenne már, ennél maradok – döntötte el abban a pillanatban.

 

   A csikarást tett követte, s mire a postához értünk, már egészen másként vigyorgott. Én pedig bizonyítottnak láttam a reklám jótékony hatását. (másnap elmentem a gyógyszertárhoz, s megörökítettem a döntést kiváltó kirakatot.) Peresze, arról senkit sem akarok lebeszélni, hogy ne egyen finom házi sültkolbászt. Akár csípős hagymapaprikával is. Igaz, a lila káposztával töltött finomabb.

 

fotó: napidoktor.hu; 10kerkult.hu/OGY