AD-blacklist1

2011
szep.
11

Fővállalkozóból kiemelt adós

Szerző: Raffai Ferenc

forintÍgy múlik el a világ dicsősége: a Bihari út 8/c alatti szociális városrehabilitiációs projekt egyik fővállalkozójából az adóhivatal feketelistájának egyik kitüntetett szereplője lett. Több mint százmillióra rúg a tartozása.

Bõvebben

2011
szep.
10

A szabadtéri piac lélektana

Szerző: Oszvald György

bata2A helyi sajtó hosszú heteken át cikkezett egy új piac indulásáról. Immár nem pletyka, de tény, hogy az Állomás utca – Korponai út kereszteződésében található épület ad otthont a vállalkozásnak. A zárt térben egy minden nap nyitva tartó, sokféle igényt kielégítő piac üzemel. Arról, hogy mit jelent a piac, milyen gazdasági és termelői háttér áll mögötte, Bata Mihállyal, a jelenleg is piacot üzemeltető vállalkozóval beszélgettünk.

Bõvebben

2011
szep.
10

Lesz-e oktatás a börtönben?

Szerző: Oszvald György

borton073 lKétségtelen, ha valaki börtönbe kerül, szembe kell néznie egy sajátos fegyelmet és napirendet tartalmazó életritmussal. Kétségtelen, hogy a fogda magánya meghatározott időszakokban oldódik, társas tevékenységek végzésére van lehetőség. A sokszínű programok között kiemelt helyet foglal el az oktatás. Már, ha megoldható. Kőbánya vonatkozásában felröppent a hír, hogy az általános és középiskolai képzés megszűnik a Kozma utcai Budapesti Fegyház és Börtön intézményében. De ez csak szóbeszéd, a címben feltett kérdésre a válasz világos: a börtönben lesz oktatás.

Bõvebben

2011
szep.
10

Büféből exkluzív étterem

Szerző: Oszvald György

zila021Zila János 1977-ben nyitotta meg első üzletét Kőbányán, ami először, pecsenyesütőként, büfé-falatozóként működött, majd az évek múlásával és az adódó lehetőségekkel alakult kisvendéglővé. Az étterem családi vállalkozásként üzemel, a cégtulajdonos Zila János mellett fia, Zila Csaba főszakácsként szervesen részt vesz a mindennapi feladatokban.

     Az étterem a jelenlegi formáját a 2004-ben befejeződött átépítés során kapta. A belsőépítészek, valamint Ungváry Jenő, a család barátja segítségével sikerült egy kis betekintés nyújtani a „régi Kőbánya” hangulatos világába.

2011
szep.
09

Mit együnk? Mikor és hányszor?

Szerző: Oszvald György

imre etaTalán a legnagyobb érdeklődést kiváltó témák egyike az egészséges, korszerű táplálkozás, vele párhuzamban az életmód. Se szeri se száma a különféle elven működő diétás, fogyókúrás recepteknek, sőt, néha tudományos alaposságú kúráknak. Röpködnek a kalóriák, az orvosi szakszavak, melyek mindennapjaink szókincsének részévé váltak.

Bõvebben