AD-blacklist1

2016
aug.
31

Megalakult a BHÉV Zrt.

Írta: szerk

01 hevAz index.hu a leglényegesebb témákat kiemelve számol be a Fővárosi Közgyűlés mai üléséről. Hírei közül egy régen húzódó témát, a HÉV vonalak sorsáról szóló döntést emeli ki szerkesztőségünk.

 

 

Döntött a BKV és a HÉV-ek szétválási tervéről a fővárosi közgyűlés szerdán, megalakult a BHÉV (Budapest Helyiérdekű Vasút) Zrt. – írják.

 

   A szétválásra azért volt szükség, hogy az állam át tudja venni az agglomerációs közlekedési feladatokat is ellátó HÉV-eket. Tarlós István főpolgármester tájékoztatása szerint az átvételi tárgyalások jelenleg is zajlanak, határidejük 2016. november vége.

   Az átvételi folyamat költsége 130-140 millió forint lesz. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki fizeti ki ezt az összeget, a Jobbik-frakció minden esetre kezdeményezte, hogy ne a főváros.

   A szocialisták azt nehezményezték, hogy a HÉV-üzemág vagyonát mindössze 19 milliárd forintban határozta meg a BKV. Ez szerintük vérlázítóan alacsony összeg, az államhoz átkerülő HÉV-vagyon ennek legalább a tízszerese. A BKV igazgatója kérdésre közölte: az összeget a társaság teljes vagyonának névértékéből képezték.

 

 A további hírek ITT olvashatók.

fotó: sikerado.hu