AD-blacklist1

2016
júl.
28

Szórják a milliárdokat a Liget-projektre

varosligetAz elmúlt három évben 6,1 milliárd forintot költöttek a Liget Budapest projekttel kapcsolatos kiadásokra - írta a Magyar Nemzet csütörtökön.

 


A Szabolcs utcai Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ mély- és szerkezetépítésére 4,1 milliárd, míg az Új Nemzeti Galéria tervezésére 2,6 milliárd forintot fordítottak - közölte a Magyar Nemzettel a beruházó Városliget Zrt.
A projekt kommunikációja eddig 390 millió forintba került, a Közlekedési Múzeum műtárgyainak elszállítására és a Városligeti Színház tervezésére pedig 130-130 milliót költöttek. Több mint 500 millió jutott a Közlekedési Múzeum rekonstrukciója tervdokumentációjának elkészítésére, a komáromi Csillag erőd műemléki felújításának előkészítése pedig 146 millió forintos költséget jelentett.
A Városliget Zrt. ezekkel az összegekkel együtt már több mint 15,6 milliárd forintra kötött szerződést - tette hozzá a Magyar Nemzet.

 


Nincs gond
Független vizsgálatok igazolják, hogy a városligeti volt Hungexpo-irodaházaknál talált azbesztcement nem jelent veszélyt a környéken élőkre és a park látogatóira. Az egészségre veszélyes szórt azbeszt nem található a területen - közölte a Városliget Zrt. (MTI)