AD-blacklist1

2016
jún.
22

A BKK is támogatja az Olimpia Napját

BKK1Június 23. az olimpia nemzetközi világnapja, ebből az alkalomból több eseménnyel köszöntik a magyar olimpikonokat és a 2024-es budapesti olimpiai pályázatot.

 


A BKK is támogatja az Olimpia Napját, valamint Budapest 2024-es olimpiai pályázatát, ezért 23-án, különleges programmal kedveskedik az utazóközönségnek és tiszteleg a magyar olimpiai hősök teljesítménye előtt. Ezen a napon a 4-es és a 6-os villamos minden megállója egy új nevet kap, egy-egy olimpiai bajnokét, és a megállókban régi sportközvetítések hangját is hallhatják majd a várakozók.
A délelőtt folyamán flash mobot tartanak, melyek során fiatal sportolói csapatok (pl. vízilabdások, bokszolók, birkózók és vívók) szállnak fel villamosokra. Erről felvételt lehet készíteni délelőtt 8 és 9 óra között a Kammerer Zoltán tér (Oktogon) megállóban, ahová ellátogat Kammerer Zoltán, olimpiai és világbajnok kajakozó.
1894. június 23-án Pierre de Coubertin báró kezdeményezésére összeült Párizsban a „Kongresszus az olimpiai játékok felújítására”, amelyen elhatározták az olimpiai eszme újjáélesztését. Ennek emlékére 1987 óta tartják az Olimpiai Napot.


(BKK)