AD-blacklist1

2015
aug.
03

Nem lesz ,,csúcspályaudvar"

mav logoFőpályaudvar helyett a Keletit és a Nyugatit fejlesztik - írta a Napi Gazdaság. Főpályaudvar helyszíneként korábban felmerült egy kőbányai vasúti terület is.

 

 

Hiába van Varsónak, Prágának, Berlinnek és újonnan Bécsnek is átmenő forgalmú főpályaudvara, az olimpiarendezésre kandidáló Budapesten ilyen valószínűleg nem lesz. A város sajátos közlekedési térszerkezete, a nagy beépítettség miatt óriási beruházást igényelne egy központi pályaudvar, ráadásul a MÁV szakemberei szerint nem hozna jelentős változást a jelenlegi közlekedési helyzetben. A vasúttársaság a Keleti és a Nyugati pályaudvar fejlesztésére helyezi a hangsúlyt.
A központi, átszálló vagy átmenő forgalmú nemzetközi MÁV-pályaudvar kialakításával foglakozó tanulmányok egyöntetű megállapítása, hogy egy főpályaudvar nem eredményezne a jelenleginél kedvezőbb közlekedési helyzetet Budapesten, ezért inkább az igényekhez igazodó, jól működő, gazdaságosan üzemeltethető, többfunkciós városi „intermodális” csomópontok létrehozása a cél – tudta meg a Napi Gazdaság a MÁV-tól.
Főpályaudvar helyszíneként korábban felmerült egy kőbányai vasúti terület, a kőbányai teherpályaudvar is.


(Forrás: Napigazdasag.hu)