AD-blacklist1

2015
ápr.
14

A fenntarthatóság nem túl nagy falat

gasztrohosA civil, szakmai és állami szektor összefogásával új programsorozat indul a hazai vendéglátóhelyek és rendezvények fenntarthatóbbá tételéért.

 

 

 

 

A vendéglátás és rendezvények zöldítésével foglalkozó Felelős Gasztrohős és Zöldövezet Társulás a Jövő-t-Evő nevű szakmai fórumsorozaton mutatja be azokat a fenntarthatósági eszközöket, amelyet a vendéglátóhelyek és rendezvényszervezők beépíthetnek mindennapi működésükbe. Az ingyenes rendezvénysorozat alkalmain a résztvevők kérdéseiket közvetlenül feltehetik a hivatalos szervek képviselőinek, illetve kapcsolatot építhetnek a szakmai szervezetekkel és a környezetbarát termékeket, szolgáltatásokat kínáló vállalatokkal.


– Néhány évvel ezelőtt talán még megkérdőjelezhető volt, hogy a vendéglátóhelyeknek és rendezvényszervezőknek foglalkozniuk kell-e a fenntarthatósággal. A vendégek és fesztiválozók azonban egyre tudatosabbak, és pénzükkel egyre többször a környezetvédelemre szavaznak, ráadásul a környezeti felelősségvállalást nem csak a nagy, multinacionális vállalatoktól várják el, hanem a kedvenc kávézójuktól vagy rendezvényük szervezőitől is – mondta Varga Judit, a Fenntartható Étterem minősítést végző Felelős Gasztrohős kezdeményezés egyik alapítója. (A minősítést eddig döntően budapesti vendéglátóhelyek kapták meg.)


– Az erősödő ,,zöld” igényeknek szerencsére hazánkban is egyre több étterem, kávézó és rendezvényhelyszín igyekszik megfelelni. A Jövő-t-Evő sorozattal azoknak szeretnénk segíteni, akik eddig esetleg úgy gondolták, a fenntarthatóság túl nagy falat – tette hozzá Csobay Kriszta, a Zöldövezet Társulás képviselője.


A programsorozat szakmai partnere a NÉBIH, támogatója a Norvég Civil Támogatási Alap. Az első Jövő-t-Evő szakmai fórumra április 29-én kerül sor, a budapesti Kőleves Vendéglőben.

 


(forrás: Ökológiai Evolúció Alapítvány)