AD-blacklist1

2015
jan.
22

WestEnd lesz vasárnap is

Westend 1Előzetes körképet készített a hvg.hu arról, hogy mi lesz pár hét múlva a vasárnapi boltbezárás után. Pár pláza, mint például a budapesti WestEnd nyitva marad, ugyanakkor vasárnap valószínűleg nem jönnek házhoz javítani a szakik.

 

 

 

A magyarországi bevásárlóközpontok közül többnél is úgy kalkulálnak már, egyáltalán nem fogják felhúzni a rolót vasárnap, ugyanis az a pár üzlet, amely nyitva maradhatna aznap, nem fogja tudni kifizetni a rá eső nagyobb költségeket. Ahol van mozi, az megmentheti a dolgot, de ahol nincs, ott szinte biztos, hogy a pláza is zárva marad. A budapesti WestEnd nyitva marad. A vasárnapi nyitva tartás tilalma alaposan megbolygatja az útszéli árusítást is: nem lesz mindegy, hogy például bódéból vagy egy napernyő mellől árulják majd a dinnyét, és előfordulhat, hogy vasárnap nem járja majd az utcákat a teherautós ásványvízárus. Ha eldugul vasárnap a wc, vagy eltörik a vízcső, akkor várhatunk egy napig, mire megjavítják. (hvg.hu)

 

 


Kérdőjel

A kőbányai illetve a kerület környéki plázák illetékesei még nem nyilatkoztak a közeli jövőről.


A Baumax elmegy

A Baumax 2015 második negyedévében kivonul Magyarországról. A cég közleménye szerint a 14 magyarországi áruházat áprilisig sorban bezárják, a munkavállalók megfelelő támogatást kapnak, amelynek kidolgozása folyamatban van. A telephelyek ingatlanjait a XXXLutz Bútorlánc veszi át és hasznosítja a továbbiakban.  
Michael Hürter, a Baumax igazgatótanácsának elnöke a közlemény szerint elmondta: ,,mindig is azt vallottuk, hogy maradni akarunk Magyarországon. A nehéz gazdasági körülmények miatt azonban minden erőnket a másik három országra kell összpontosítanunk és Magyarországtól el kell búcsúznunk."
A tájékoztatás szerint a vállalat teljes figyelmével az ausztriai, a cseh és a szlovák piacra kíván koncentrálni, és ezeket az országokat akarja új értékesítési koncepcióra átállítani.