AD-blacklist1

2014
dec.
18

Útdíj: polgármesterek a kormány ellen

kozutA budapesti agglomeráció települései nem akarják az útíjat. Ha törik, ha szakad, küzdenek a településeikért.

 

 

Előzetes hatástanulmány, valamint szakmai és társadalmi egyeztetés hiányában a fővárosi agglomerációs települések és Budapest érintett kerületeinek képviselői elutasítják a kormány azon tervét, hogy a Budapestre befutó autópályák körgyűrűn belüli részei, valamint az M0 egyes szakaszai fizetőssé váljanak.
A közös állásfoglalás azután született, hogy csütörtökre Pápai Mihály (Fidesz-KDNP), Gyál polgármestere, a Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulás elnöke meghívására a megyei autópályamatrica-rendszer bevezetésével érintett egyes Pest megyei települések, valamint Budapest érintett kerületeinek képviselői egyeztetést tartottak Gyálon. (Összesen 21 városvezető.) Az eseményen részt vett Kovács Péter (Fidesz-KDNP), a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Szabó István (Fidesz-KDNP), a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő is.
A szakmai fórumon megfogalmazták hivatalos állásfoglalásukat, amelyben kétségeik mellett azon kívánalmuknak is hangot adtak, miszerint a jövőben minden hasonló, agglomerációt érintő fontos döntés meghozatala előtt előzetes egyeztetésre van szükség, a hasonló helyzetek elkerülése érdekében.
Pápai Mihály hangsúlyozta: „küzdeni és harcolni szeretnénk a településeinkért, hiszen erre esküdtünk fel.”

(MTI)