AD-blacklist1

2014
nov.
28

Több mint vásár

kar vasar2Megnyílt az Advent Budapest elnevezésű téli fesztivál: sorrendben másodszorra rendezik meg összehangolt időpontban és tartalommal a három nagy fővárosi karácsonyi vásárt.

 

 

Megnyílt az Advent Budapest elnevezésű téli fesztivál, amely három helyszínen, a Városháza parkban, a Vörösmarty téren és a Szent István-bazilika előtt adventi témájú előadásokkal, korcsolyapályával, kézműves programokkal, fényfestéssel és gasztronómiai vásárral várja péntektől az év utolsó napjáig a látogatókat.
Bán Teodóra, a fesztivált szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. (BFTK) ügyvezető igazgatója a pénteki megnyitón kiemelte: idén másodszorra rendezik meg összehangolt időpontban és tartalommal a három nagy fővárosi karácsonyi vásárt.
A három program közül a legrégebbi, 15 éves múltra visszatekintő Vörösmarty téri adventi-karácsonyi vásárt ma már Európa egyik legkedveltebb téli turisztikai attrakciójaként emlegetik, tavaly első helyen állt a Sunday Times hat európai karácsonyi vásárt felvonultató rangsorában, de szerepelt a Travel & Leisure tízes listáján, valamint az Expedia Times és a The Daily Telegraph toplistáján is - hangsúlyozta.


(MTI)