AD-blacklist1

2014
nov.
20

Vitézy, BKK: ennyi volt?

BKK1Végső csapást mérhet Vitézy Dávid vezérigazgatóra és a BKK-ra Tarlós István főpolgármester. A jövő heti közgyűlésre készült tervezetében gyakorlatilag a Budapesti Közlekedési Központ felszámolását javasolja.

 

 

 

,,A jövő héten megkezdődhet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felszámolása. A fideszes városvezetés által az előző önkormányzati ciklus elején alapított két holdingból – a BKK mellett létrejött Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) – most egyet kovácsolna Tarlós István főpolgármester. A Budapesti Városigazgatóság Zrt. létrehozásának részletei még nem ismertek, de a BKK feladatainak felülvizsgálatára vonatkozó előterjesztés már elkészült.
A Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén tárgyalja a tervezetet, amely gyakorlatilag kiürítené a BKK-t. A 2010-ben alapított holding a fővárosi forgalomszervezés mellett a közútkezelést, a parkolás szervezését, a taxiállomások üzemeltetését, valamint több milliárdos beruházás projektmenedzseri feladatait is ellátja. A BKV mellett a cégcsoporthoz tartozik a BKK Közút Zrt. és a Budapest Szíve Kft. Az új városüzemeltetési modellben azonban mindebből alig maradna valami."


Részletek a nol.hu-n.