AD-blacklist1

2014
okt.
20

Az első Rehab Critical Mass

Írta: Szerk.

rcmleadElindult tegnap az első budapesti Rehab Critical Mass, avagy a Kritikus tömeg 4 keréken: a kerekesszékesek vonulása. A biciklis felvonulás mintájára szerveződött kerekeszszékes felvonulás összefogást hirdet a fogyatékkal élők és a társadalom többi rétegei között október 19-ére.

 

 

A szervezők szerint „az így létrejövő kritikus tömeg a puszta létével demonstrálja, hogy egy egymásra figyelő közösségben akarnak élni, az ember értékét nem hasznosságában mérik, hanem önmagában fontos”

 

rcm2Majd egy petíciót fogalmaztak meg, melyben elvárják

 

   „a szociális biztonsághoz való jogot, hogy legyenek megfelelő oktatási intézmények a sérült gyermekeknek, hogy legyen valódi társadalmi befogadás, hogy a segítő szolgálatok rendszere szélesedjen ki, a tényleges és valódi akadálymentesítést, hogy erkölcsileg és anyagilag becsüljék meg azokat az embereket, akik a fogyatékkal élő emberekkel dolgoznak"

 

   A részletek az index.hu cikkében olvashatók  ITT   és  ITT

fotó: index.hu/Bődey János

 

rcm1

Kiss Csaba főszervező (k) a fogyatékkal élők Rehab Critical Mass elnevezésű felvonulásán az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt a belvárosi Akadémia utcában 2014. október 19-én. MTI Fotó: Marjai János