AD-blacklist1

2014
szep.
19

Helytartók vezethetik a kerületeket

bp-címerAz önkormányzati választás után megvalósulhat Orbán Viktor álma: végképp „letörheti” Budapestet. Az elképzelések szerint az új közigazgatási koncepcióban a kerületek élén 2019-től már csak afféle helytartók állnának. A nol.hu cikke.

 

 

 

 

,,Orbán Viktor évtizedekre stabilizálni akarja a főváros működését Budapest közigazgatási rendszerének átrajzolásával. A Budapest-törvényjavaslatot az október 12-i önkormányzati választások után, de még az idén minden bizonnyal a parlament elé terjesztik – erről tájékoztatták a Népszabadságot kormányoldalról. (...)


Orbán Viktor szerint a decentralizáció egyáltalán nem „opció”, nem engedi, hogy a kerületek erős „királyságok” legyenek. A mostani tervek szerint – mondta munkatársunknak egy kormányzati szereplő – a Belügyminisztériumnak az a 2011-es javaslata élvezheti a miniszterelnök támogatását, amely szerint megszűnnének a kerületek önkormányzati közigazgatási egységekként. De – tette hozzá forrásunk – erről nincs hivatalos döntés. (...)


A főpolgármester nem kommentálta munkatársunknak azt az értesülését, amely szerint a miniszterelnök egy négyszemközti beszélgetésen biztosította arról, hogy Budapest közigazgatási rendszerének átalakítása csak a következő ciklustól, 2019-től lépne hatályba."


A teljes cikk itt olvasható.