AD-blacklist1

2014
ápr.
14

Kedden véget ér a hajléktalanok téli ellátása

Írta: Szerk.

homeless-leadA hajléktalanok téli befogadására megnyílt időszaki menhelyeken ebben a szezonban kedden fogadják utoljára a rászorulókat.

 

 

 

Győri Péter, a Menhely Alapítvány kuratóriumának elnöke az április 15-éig tartó téli ellátásról az MTI megkeresésére elmondta: minden érintett felkészült plusz szolgáltatásokkal is, de ezekre nem volt szükség, mert „elmaradt a tél”.

 

   homeless2– Budapesten az éjjeli menedékhelyeken igénybe vehető helyek be sem teltek télen – jegyezte meg.
Az egyes közterületeken életvitelszerű tartózkodást jogellenesnek minősítő jogszabály végrehajtásával kapcsolatban Győri Péter azt közölte, hogy a szervezetek közötti együttműködés elején voltak „döccenők”, de végül jól koordináltan sikerült megoldani a feladatokat.

 

   – A jogszabály alapján a fővárosban eddig több mint négyszáz embert szólították fel közterület elhagyására, és ez elég sok feladatot adott az utcai szolgálatoknak és a befogadó szervezeteknek. A hajléktalan emberek egy része be is ment a menedékhelyekre – mondta.

 

   Győri Péter szólt arról is, hogy a közfoglalkoztatási programba hajléktalan emberek is be tudtak kapcsolódni, és ez sokuk egzisztenciáját javította a téli hónapokban.

 

MTI; Fotó: merites.hu, hirstart.hu