AD-blacklist1

2023
máj.
31

Tüntetés a végrehajtások áldozataiért

Írta: szerk

tuntetes1Tüntetést szervezett a Szikra Mozgalom május 30-án, kedd délutánra a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épülete elé, a demonstrálók a ,,végrehajtói maffia felszámolását" és a végrehajtások áldozatainak támogatását követelték.

    

 

 

   Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője (címképünk), a Szikra Mozgalom képviselője felszólalásában arról beszélt, olyan végrehajtói rendszert szeretnének, amiben átlátható módon történnek a végrehajtások. Ehhez, mint mondta, nyilvános elektronikus adatbázist szorgalmaznak.


    Közölte, szerinte ki kell vizsgálni, milyen visszaélések történtek azóta, amióta a végrehajtás for-profittá vált. Amennyiben valahol visszaélést tapasztalnak, ott helye van a kárpótlásnak – emelte ki.
    Szerinte olyan jogegyenlőség kell, ahol a jog nem csak a „hatalmasokat” illeti meg, hanem azok is segítséget tudnak kapni, akik bajba jutottak a válság miatt.
    Az ellenzéki politikus kiemelte: új végrehajtási törvény kell. A mostani végrehajtási rendszert nem lehet igazságosnak és demokratikusnak nevezni, hiszen pénzért lehet végrehajtói pozíciókhoz jutni – tette hozzá.


    Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője azt mondta, a Fidesz a tőkésosztályt képviseli a magyar emberek érdekeivel szemben. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnökének tevékenységét úgy összegezte: Schadl György a szakadék szélén lévő embereken nyerészkedett, és szerzett milliárdokat.


    A Szikra Mozgalom felszólalói és a résztvevők a Markó utcából átsétáltak a Parlament elé, ahol Jámbor András azt mondta, a végrehajtói rendszer megújítását szorgalmazó javaslatait újra beterjeszti a parlament elé.

 

MTI; fotó: Bruzák Noémi