AD-blacklist1

2022
már.
26

Alapkő letétel az új Richter irodaháznál

Írta: szerk-OGY

rg epulet leadVarga Mihály, pénzügyminiszter, D. Kovács Róbert Antal, a X. kerület polgármestere, Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke, valamint Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója jelenlétében, ünnepélyes keretek között letették a Richter új központi irodaépületének alapkövét március 22-én.

  

 

   A cég kőbányai telephelyén megvalósuló beruházás elsődleges célja, hogy a Richter munkatársait olyan innovatív, együttműködésre inspiráló munkakörnyezet vegye körül, mely a vállalat magas szintű innovációs tevékenységével összhangban van. Az új komplexum a központi kutató és irodaépület (KKI) melletti fejlesztési területen fog megvalósulni, azzal összeköttetést biztosítva. Ezzel egy teljesen új központ jön létre, maximalizálva a számos szervezeti egység közötti szinergiát.

 

RG alapko 1

   Varga Mihály pénzügyminiszter (jobbról) és Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója elhelyezi az alapkövet a Richter Gedeon Nyrt. új központi irodaépületének alapkőletételi ünnepségén. Háttérben (balról) D. Kovács Antal Róbert és Bogsch Erik 

 

   A mintegy 17400 négyzetméter alapterületű, pince, földszint plusz 6 emeletes komplexumban modern irodaterek kerülnek kialakításra, ahol nagyságrendileg 420 fő irodai alkalmazott elhelyezésére nyílik lehetőség, de helyet kap többek között egy 120 fő befogadására alkalmas, kettéosztható rendezvényterem, egy egyidejűleg 150 főt befogadó befejezőkonyhás étterem, valamint büfé is. A mélygarázsban 74 új parkolóhelyet és 60 kerékpár tárolót, a felszínen 10 elektromos autótöltő állomás kerül kialakításra. Az épület energiaellátását, környezetbarát, a talaj hőjét hasznosító hűtő-fűtő berendezések biztosítják és ez lesz az első olyan Richteres épület, amelyet a legszigorúbb nemzetközi sztenderdeknek megfelelő, úgynevezett LEED gold minősítés előírásai szerint terveztek. A beruházás tervezett összköltsége 15 milliárd forint.

 

   RG alapko 3Bogsch Erik (képünk), a Richter Gedeon Nyrt. elnöke köszöntőjében elmondta: „Ez az új központi irodaépület újabb mérföldkő abban a törekvésünkben, hogy versenyképes és inspiráló környezetet biztosítsunk a magasan képzett munkaerő számára, amivel hazánkban tudjuk tartani a tehetséges pályakezdőket és a tapasztalt szakembereket.”

 

   RG alapko 5„A jelenlegi budapesti beruházással olyan modern és fenntartható infrastruktúra kialakítása a feladat, mely egyszerre szolgálja a Richter hosszútávú stratégiai céljait, valamint a 21. századi munkakörnyezet elvárásait.

   

   Az épület tervezésekor kiemelt szempont volt az energiahatékonyság fokozása, a megújuló energia használata, mely fontos része a vállalat fenntarthatósági törekvéseinek.” – mondta el Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója (képünk).

 

   RG alapko 2Az eseményen beszédet mondott D. Kovács Róbert Antal, Budapest X. kerületének polgármestere (képünk) is, aki kiemelte: „Nekünk, kőbányaiaknak a Richter jelenti a Gyömrői út kapuját. Naponta megyünk át a gyáregységeket összekötő építmény alatt, ezért ritkán gondolkodunk el azon, hogy hova is lépünk be a kapun át. Időnként azonban jó tudatosítani magunkban, hogy Magyarország egyik innovációs központján át visz az utunk.”   

 

   RG alapko 6„A gyógyszeripar gazdaságunk egyik húzóágazata, versenyképességünk emelésének egyik kulcsszereplője” – jelentette ki Varga Mihály, (kép) pénzügyminiszter, majd hozzátette: „Az ágazat az elmúlt években válságállónak bizonyult, teljesítménye 2019-ben és 2020-ban is jelentősen emelkedett. 2020-ban a szektor bruttó hozzáadott értéke 565 milliárd forintot tett ki, ez másfélszerese a 2010. évinek. A Richter Gedeon magyarországi központtal és irányítással működik. Komoly eredmény, hogy nemcsak helytáll egy olyan kiemelkedően kompetitív piacon, amilyen a gyógyszergyártás, hanem folyamatosan fejlődik, bővül. Mára a közép-európai régió egyik legnagyobb és leginnovatívabb vállalatává nőtt.”

 

   Az épület tervezésekor fontos cél volt a fenntarthatósági és környezetvédelmi szempontok mellett, a társaság 120 éves múltjához jól illeszkedő, impozáns, de nem hivalkodó külső megjelenés és a hozzá tartozó igényes környezet megteremtése. Az új központi irodaépület a tervek szerint 2023 végére készülhet el.

 

   Forrás: richter.hu, Fotó: MTI/Illyés Tibor,