AD-blacklist1

2018
szep.
24

Októberben nyílik a megújult Szépművészeti Múzeum

Írta: szerk

megujul4. leadA múzeum október végén nyílik meg a több mint három évig tartó felújítást követően. Az elkészült épületrészeket sajtóbejáráson mutatták be.

 

 

Megújult és restaurálták – mások mellett – a múzeum Román csarnokát, a festményraktárt és az intézmény bejárati csarnokát is. A felújított Szépművészeti Múzeum a Leonardo da Vinci és a budapesti lovas című kamaratárlattal várja a közönséget.

   

megujul1

 

   – Évtizedekig volt zárva a romos állapotban lévő Román csarnok kapuja, miközben a látogatók csak álmodozhattak arról, milyen lehetett a Szépművészeti Múzeum egyik legszebb terme – fogalmazott az épület hétfői sajtóbejárásán Fekete Péter kulturális államtitkár.
     Baán László főigazgató hozzátette, a Liget Budapest projekt keretében végzett rekonstrukció során nem csupán a Román csarnok újult meg, hanem az épület mintegy 40 százaléka több mint 14 ezer négyzetméteren. Egyebek mellett új kiállítótereket, éttermet alakítottak ki, korszerűsítették a fűtésrendszert, klimatizálták a termek egy részét, és korszerű raktárhelyiségeket is létrehoztak.

megujul2

 

megujul4

 

megujul3MTI, fotó: Kovács Tamás