AD-blacklist1

2018
feb.
17

A magyar széppróza ünnepe

Írta: szerk-OGY

szepproza1Gálaműsorral, novellaíró versennyel, antológia-bemutatóval és koncerttel ünneplik vasárnap a magyar széppróza napját a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM), a Nemzeti Színházban délután a Versek szódával programmal várják az érdeklődőket. Az esemény apropóján egy kőbányai rendezvényre is felhívjuk az olvasók figyelmét.

 

 

A gálán négy szerző – Nagy Koppány Zsolt, Végh Attila, Bene Zoltán és Weiner Sennyei Tibor – részvételével novellaíró versenyt rendeznek, a zsűrit Mezey Katalin, Orbán János Dénes, Szakolczay Lajos és Szőcs Géza alkotja.

   A teljes irodalmi életet lefedő Az év novellái antológia bemutatóján közreműködik Bíró Gergely író, Erős Kinga kritikus, Kubik Anna, Tallián Mariann és Turi Bálint színművészek. Bognár Szilvia Ének őrzi az időt címmel ad koncertet. 


    A Versek szódával irodalmi talk-show Fehér Béla író, Hansági Ágnes irodalomtörténész, Kovács István színművész és Papp Zsuzsanna grafológus segítségével Jókai Mórt igyekszik közel vinni a közönséghez, az író kevésbé ismert vonásai tükrében.

 

*

 

   Bár a Kőbányai Írók, Költők Egyesülete nem vesz részt a szervezésben, sőt, Márkus Ági novellista február 20-ai bemutatkozását sem úgy tervezte az év elején, hogy része legyen az ünnepi hétnek, az egyesület vezetői mégis remélik, a szerzői délután jól illeszkedik a széppróza napjához.

fb ra   Szeretettel várják az irodalombarát érdeklődőket az Újhegyi Közösségi Házba február 20-án, a 15.30kor kezdődő irodalmi délutánra, élvezzék a szép prózát, egyben ismerjék meg Márkus Ágit is!

 

    A Magyar Írószövetség novemberi választmányi ülésén kezdeményezte, hogy február 18-án, Jókai Mór születésnapján rendezzék meg Kárpát-medence szerte a magyar széppróza napját. A rendezvénysorozat fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A február 12. és 23. között zajló több mint száz program szervezésében több mint ötven magyarországi és határon túli kulturális intézmény és szervezet vesz részt, köztük a Fiatal Író Szövetsége (FISZ), a József Attila Kör (JAK), a kárpátaljai Kovács Vilmos Irodalmi Társaság (KVIT) és az Erdélyi Magyar Írók Ligája.


MTI