AD-blacklist1

2017
dec.
30

Mindent rendben a gyerekpezsgőknél

Írta: szerk

gyerekpezsgoNemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatában az alkoholmentes italok, gyerekpezsgők, habzóitalok minden tekintetben megfeleltek a jogszabályok által meghatározott határértékeknek, a címkén és a gyártmánylapban leírtaknak – közölte a hivatal december 28-án.

    

 

A Nébih a gyerekpezsgőnek nevezett termékeket vizsgálta Szupermenta terméktesztjének évzáró számában: 9 almalé alapú alkoholmentes szénsavas italt, 2 szőlőlé alapú terméket, valamint 2 alkoholmentes, borból készült habzó italt.

   A laboratóriumban a színezék, cukor- és édesítőszer-tartalmat, a habzó italoknál pedig a tényleges alkoholtartalmat vizsgálták, és ellenőrizték, hogy a termékek jelölése megfelel-e a jogszabályoknak.


    A jelöléseknél kisebb hiányosságokat találtak csak, például a „pezsgőital” megnevezés használatát. A kisebb hibák miatt 6 terméknél a Nébih hatósági eljárást indított, a felelős vállalkozások figyelmeztetésben részesülnek.


    A Szupermenta termékteszteken a termékeket laikus és szakértő kóstolók egy csoportja rangsorolta különböző vásárlói szempontok szerint. Az italok színének, tisztaságának, gyöngyözésének, ízének és összbenyomásának alapján az almalé alapú alkoholmentes italok között első helyen az FCBarcelona Party Drink végzett. Második lett az Aldi Pezsgőital, míg harmadik a Zoo Party Alma.

 
MTI;